La multi ani,sapunul Cheia!

logo6martie2 copy

La 6 martie 1886,Lippa Braunstein lansa productia in Fabrica de Luminari si Sapun Cheia.Spirit intreprinzator in 1906 avea deja 60 de angajati ce produceau 120 de tone.
La 6 martie 2016 sarbatorim 130 de ani de la inaugurare,partial impliniti de ceea ce am reusit ,partial ingindurati la ce ar fi trebuit sa reusim.
Cei 130 de ani scursi prin trei secole tumultoase,niciunul ca altul,ne-a creat ca sapunul cu cea mai mare notorietate din Romania si ne-a asigurat acel fundament al traditiei care sustine inovatia contemporana.
Dar unde am ajuns dupa 130 de ani?
Am ajuns la un portofoliu atit de vast cum niciodata Sapunul Cheia nu l-a avut in propria istorie,am generat idei inovative unele unice pe plan mondial.
Dar nu am ajuns sa ne sustinem real propria notorietate,nici nu visam sa ajungem la acele productii istorice,nici macar la cea din 1906 fiindca vremurile sunt noi.
La inceput de secol XX sapunul natural era unicul standard existent,la sfirsit de secol XX Ceausescu ideea de sapun sapun a industrializat-o si a oferit-o ca unica varianta existenta.
In secol XXI trendul de chimizare a sapunurilor si inlocuire a lor cu solutii detergente fac din sapunul natural o varianta de nisa adresata pietii premium.Acea piata care stie a respecta ceea ce cu daruire,Dumnezeu,rasplateste:maximalizare a eficacitatii,nonalergenitate,perfecta compatibilitate cu tenul uman,hidratare naturala.
La 6 martie 2016 componenta de luminari nu mai exista,insa in trend cu tendintele actuale diversificare ofertei se face prin cosmetice umane,dezvoltate pe acelasi principiu de natural si lucrat manual.
La 130 de ani inca construim !Acel loc al produselor cu simbolistica nationala in care cea mai mare greutate intotdeauna,Cheia o va avea!