Bicarbonat Cheia

Bicarbonat Cheia

Bicarbonat Cheia

100 grame in pungulita,pentru uz cosmetic

ingrediente

5,00 lei

Add to cart

More info

Bicarbonatul de sodiu atît de utilizat ca ingredient alimentar ,datorită funcţiei sale cameleonice de sare acidă sau sare bazică,are extrem de multe aplicaţii în domeniul de înfrumuseţare.

Curăţarea pieptenului şi a periei Sprayul de păr şi grăsimile din pieptene şi peria de păr pot fi eliminate prin înmuierea acestora într-un castron cu apă caldă în care s-au adăugat 3 linguri de bicarbonat de sodiu şi 3 linguri de înălbitor.
Mirosul mâinilor Se va îndepărta mirosul de peşte, ceapă sau usturoi al mâinilor cu o soluţie formată din trei părti de bicarbonat de sodiu şi o parte de apă  Se vor freca mâinile cu acest amestec şi se vor clăti.
Coate Se vor masa coatele cu o pastă preparată din bicarbonat şi puţină apă, pentru a se netezi pielea aspră.
Picioare  Se vor înmuia picioarele obosite într-un lighean cu apă caldă în care s-au adaugat trei linguri de bicarbonat de sodiu. Pentru îndepărtarea mâncărimilor picioarelor, se vor pune patru linguri de bicarbonat într-un litru de apă caldă în care se vor ţine picioarele timp de 10 minute.
Pentru iritaţiiSe va înmuia un prosop într-o soluţie obţinută din 4 linguri de bicarbonat de sodiu şi un litru de apă. Se va aplica prosopul pe
zona afectata.
Calmarea mâncărimilor pielii pe timp de iarnă prin introducerea în apa de baie a unei ceşti de bicarbonat de sodiu şi 1/4 ceşti de ulei
Deodorant  Puţin bicarbonat presărat la subrat nu va lăsa mirosul neplăcut de transpiraţie sa iasă la suprafaţă.

Reîmprospătarea cavitatii bucale - pentru reîmprospătarea respiraţiei se va utiliza 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu la 1/2 litru de apă, se va amesteca soluţia şi se va clăti gura bine.
Curăţarea protezelelor dentare şi  alte aparate dentare - vor fi păstrate într-o soluţie obţinuta din 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu dizolvat în 250 ml apă . Protezele vor fi spălate cu o periuţă de dinţi înmuiată în bicarbonat de sodiu. Pe timpul noptii, peste periuţele de dinţi se va presară bicarbonat de sodiu.

Exfoliere  se va face o pastă din 3 părti de bicarbonat de sodiu şi un litru de apă care se va folosi pentru exfolierea tenului după ce acesta a fost spălat în prealabil cu apă şi săpun.
After shave bărbaţii cu pielea sensibilă pot utiliza înainte de bărbierit sau ca after shave calmant, o soluţie ce va contine 1 lingură de bicarbonat de sodiu la o ceasca de apă.